De Waterskisport

Bij onze vereniging houden we ons bezig met Klassiek waterskiën en Wakeboarden. Klassiek kent 3 onderdelen, slalom, figuren en schansspringen.  Natuurlijk hebben we ook de “Banaan”, Donuts en kneeboards voor de Fun!

Slalomskiën

Slalomskiën is veruit het meest populaire en spectaculaire onderdeel. Je skiet op één ski met moet een baan met zes boeien ronden. Je begint normaliter met een lijn van 18.25m met een startsnelheid afhankelijk van je leeftijd en kunde. Maak de baan netjes af, dus rond je alle 6 boeien, dan gaat de boot in de volgende baan 3 km/uur sneller. Dit gaat door tot maximum snelheid waarna de lijn elke run ingekort wordt om het moeilijker te maken. Slalom is een combinatie van techniek, durf, coördinatie en een beetje kracht.

Figurenskiën

Figuren is heel dynamisch. Een figurenski is een korte ski zonder vin die makkelijk draait. Je kan daardoor allerlei figuren maken zoals 360 graden draaien, met de voet-aan-de-lijn tricks (toehold) en salto’s. 

In een wedstrijd krijgt je 2 x 20 seconden de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren door het maken van verschillende figuren.

Figuren is een combinatie van balans, snelheid, coördinatie en souplesse een voorwaarde om tot goede prestaties te komen.

Schansspringen

Schansspringen is spectaculair. Na het zien van sprongen van meer dan 50 meter is het verbazingwekkend dat het tamelijk eenvoudig is om te leren springen. Met een goede instructie en uitrusting kan bijna iedereen, die kan waterskiën, het springen snel en veilig leren. Springen vereist naast oefening vooral timing en durf.

Wakeboarden

Wakeboarden is erg eenvoudig te leren en lijkt veel op snowboarden. Met de verhoogde skipaal en de automatisch vullende waterballasttank maak je hogere hekgolven waarover je eenvoudig spectaculaire sprongen, grabs, draaiingen en salto’s kunt maken.

Banaan varen

Het banaan varen ken je vast vakanties in een warm land. Op de banaan zet je met z’n zessen. Het is de kunst om er zo lang mogelijk op te blijven zitten. Het mooie aan banaan varen is dat  teamwork  vereist is, dus leuk voor een verjaardagsfeestje of personeelsactiviteit of gewoon lekker lol trappen achter de boot.

 

Donut varen

De donut zorgt voor lol op het water. Je zit in een donut (een soort band) en schiet over het water achter de boot aan. Hard werken om te blijven zitten?