De Sport

Slalomskiën
Slalom skiën is veruit het meest populaire onderdeel, wat waarschijnlijk komt doordat een beginnende skiër eenvoudig vooruitgang kan boeken.
De skiër probeert, op één ski en bij steeds hogere snelheden, om 6 boeien heen te skiën.
Is de maximale snelheid bereikt dan wordt de lijn ingekort.
Slalom is een combinatie van kracht en coördinatie.
Slalomskiën

Figuren
Figuren is het meest dynamische onderdeel, waarbij de snelle ontwikkeling binnen de waterskisport het meest tot uiting komt. Een figurenski is een korte ski zonder vin die makkelijk draait. De wedstrijdskiër krijgt 2 x 20 seconden de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren door het maken van verschillende figuren. Hierbij is coördinatie, snelheid en balans een voorwaarde om tot goede prestaties te komen.
figuren_285x285

Schansspringen
Schansspringen is het meest spectaculaire onderdeel van het waterskiën. Na het zien van sprongen van meer dan 50 meter is het verbazingwekkend dat het tamelijk eenvoudig is om te leren springen. Met een goede instructie en uitrusting kan bijna iedereen, die kan waterskiën, het springen snel en veilig leren. Springen vereist naast oefening vooral timing en moed.
Springen_285x285

Wakeboarden
Wakeboarden is de nieuwe spectaculaire ontwikkeling binnen het waterskiën. Het is erg eenvoudig te leren en lijkt veel op snowboarden. Met de verhoogde ski-paal en de automatisch vullende waterballasttank creëren wij hogere hekgolven waarover eenvoudig spectaculaire sprongen, grabs, draaiingen en salto’s te maken zijn. Tevens is er altijd wel iemand die uitleg kan geven over wakeboarden.
Wakeboarden_Richard_285x285

Banaan varen
Het banaan varen zal waarschijnlijk iedereen wel kennen van vakanties in een warm land, met een mooie azuurblauwe zee. Maar ook banaan varen is in Nederland mogelijk. Op de banaan kunnen zes personen plaats nemen, de kunst is dan om er zo lang mogelijk op te blijven zitten.
Het mooie aan banaan varen is dat hiervoor teamwork is vereist, leuk voor een verjaardagsfeestje, als teambuilding voor jou personeel of gewoon lekker lol trappen achter de boot.
Banaan_varen_285x285

Donut varen
De donut zorgt voor lol op het water. De naam zegt het al, je komt in een donut te zitten en schiet over het water achter de boot aan. Zorg jij ervoor dat je blijft zitten?
Donut_285x285

De Jeugd
Niets is mooier als de jeugd op het water. Op de zondag worden er jeugdtrainingen gegeven zodat zij door kunnen groeien richting de Nederlandse selectie waterskiën of wakeboarden.
Jeugd_op_Monoski_Misha_285x285

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.